#STILDEVIATASANATOS #schi #Straja
De strajă în Munții Retezat! Am petrecut 3 zile de iarnă autentică, așa cum nu am mai văzut de mult! Aproape că uitasem ca poate fi așa frig iarna. Două zile undeva pe la -18 grade, iar astăzi, 26 ianuarie 2022, -10 grade, dar ceață deasă și aproape imposibil de schiat. Motiv numai bun pot face această postare
Luni și mărți un frig crunt, zapada scârțâia sub bocanci, degetele mele înghețau instant, în același timp soarele strălucea, vedeam toată panoramă a Munților Vâlcan sub seninul nesfârșit al cerului și reușeam în coborare să producă puțină energie. care mă încălzea suficient pentru a porni din nou sau altă urcare și tot așa…
Astazi, miercuri, temperatură a mai crescut, a început sa fulguiască și sa lăsat o ceață deasă care după trei tură de schiat pe orbecăitelea mi-a creat o senzație aiurea, de vertij și am fost nevoită să renunțe. Voi vedea dacă se ridică ceața, revin.
Domeniul schiabil este nemaipomenit, pârtii suficient de lungi, bine întreținute, nocturnă, telescaun, teleschi, capsulă, super din toate punctele de vedere.
Să obțineți cont de un aspect, extrem de important, aici e frig de adevărată și zic eu asta pentru că uitasem cum se simte o zi autentică de iarnă. La încep m-am congelat, dar după ce am dublat hainele am privit cu alți ochi iarnă. A început să îmi placă. Iarna da, ceața nu! Ma ametit complet. Încerc sa imi revin, greu!
Uite-așa se scrie o poveste de iarnă, aici la Straja, Lupeni, România!

24 ianuarie 2022 Zăpadă, din belșug, frig crunt, soare strălucitor, un peisaj de basm!

Carla G.Popa

psiholog principal

consilier pentru nutriție și stil de viață sănătos