La mulți ani, de Ziua Națională a României!
O zi de sărbătoare în care și din punct de vedere nutrițional ne putem răsfața!
❗️Varză murată, un super aliment bogat în fibre, vitamine și minerale.


300 de grame de varză murată conține 54 kcal, 46% din doza zilnică recomandată de vitamina C, 30% din doza recomandată de vitamina K, 24% din doza recomandată de fier și 22% din doza de vitamina B6.
❗️Fasolea cu un conținut ridicat de fibre și antioxidanți, recomandată în programele de slăbire, poate ajuta la prevenirea unor boli (diabet, cancer, boli de inimă etc.).
100 g fasole alba fiartă conține 132 kcal.


❗️Carnea de porc este cea mai bogată în proteine, cu efecte benefice asupra musculaturii, pielii, ochilor, oaselor, sistemului nervos și a performanțelor mentale.
De asemenea, o sursă bună de vitamine și minerale, necesare unui organism sănătos: fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc, și o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina.
100 g carne de porc conține 242 kcal. Conține și 14 g grăsimi, dar … este 1 decembrie ?
❗️Pâine de casă făcută din făină integrală, aluat frământat în urmă cu 3 zile și păstrat la frigider. Coaptă în rola sobei cu lemne.


O pâine sănătoasă uşor digerabilă, nutritivă.
100 de g de pâine integrală acoperă 16% din necesarul zilnic de proteine, 88% din cel de glucide, 15% din cel de vitamine B3 şi B5, 39% din cel de sodiu, 21% din cel de fier şi 8% din cel de calciu.
50 g pâine integrală conține 125 kcal.

?Iată meniul pentru Ziua Națională a României!
#STILDEVIATASANATOS
#nutritie #sănătate #România
www.carlapopa.ro