#STIL DE VIATA SANATOS

#piracetamsintofarm

PIRACETAM 400 mg, comprimat

Compoziție

Fiecare comprimat conține piracetam 400 mg și excipienți cu efect cunoscut: lactoză monohidrat 15 mg, amidon de porumb, lactoză monohidrat, celuloză microcristalină PH 101, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc.

Grupa farmacoterapeutică: alte psihostimulante și nootrope.

Ce este PIRACETAM SINTOFARM 400 mg și pentru a se folosi

Piracetamul, substanța activă din PIRACETAM SINTOFARM 400 mg, este o substanță nootropă care ameliorează funcțiile psihice implicate în procesele cognitive precum învățarea, memoria, atenția și starea de conștiință, atât la subiecții normale cât și la activitățile cu afecțiuni neuropsihice. Piracetamul are efecte terapeutice benefice asupra circulaţiei cerebrale şi metabolismului cerebral.

Indicații terapeutice

– ca medicaţie adjuvantă în deficit cognitive şi neurosenzoriale cronice la pacienţii vârstnici, cu excepţia bolii Alzheimer şi a altor demenţe;

– în tratamentul simptomatic al vertijului;

– intervenții chirurgicale sau după accidente cerebro-vasculare la vârstnici, însoțite de scăderea memoriei, tulburări de concentrare, echilibru și orientare, cefalee, amețeli;

– la copii, tulburări de comportament și adaptare, întârziere a dezvoltării psihomotorii;

– ca tratament adjuvant în dislexie, la copii cu greutate mai mare de 30 kg (începând cu vârsta de 9 ani).

Contraindicații

Hipersensibilitate la piracetam sau la oricare dintre excipienți.

Insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei< 20 ml/min);

Hemoragie cerebrală;

Afecțiuni hepatice severe.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizați RACETAM SINTOFARM 400 mg , vă informați pe medic:

– dacă aveți insuficiență renală,

– dacă aveți ulcer gastro-duodenal;

– dacă aveți probleme ale coagulării sângelui, hemoragie severă sau vi sa efectuat o intervenție chirurgicală majoră, deoarece PIRACETAM SINTOFARM 400 mg vă poate afecta coagularea sângelui;

– dacă aveți mioclonii, deoarece întreruperea bruscă a PIRACETAM SINTOFARM 400 mg poate determina reapariția convulsiilor;

– dacă aveți epilepsie, deoarece PIRACETAM SINTOFARM 400 mg poate determina apariția mai frecventă a convulsiilor.

Doze și mod de administrare

Adulți: în tratamentul deficitelor cognitive și neurosenzoriale cronice la copiii vârstnici, ca și în cazul vertijului, doza zilnică recomandată este de 2,4 g piracetam (6 comprimate Piracetam Sintofarm 400 mg), administrată în 3 prize.

Copii și adolescenți : în dislexie la copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani, doza este de 50 mg/kg și zi, administrată în 3 prize zilnice.

Comprimatele se administrează întregi, cu apă, înainte sau după masă.

Durata tratamentului va fi stabilită în funcție de starea clinică a pacientului.

Reacții adverse

– nervozitate, agitație, insomnie;

– umflarea mâinilor, buzelor, gurii sau gâtului, cu dificultăți la înghițire sau la respirație. Aceste reacții apar unui edem alergic sever și necesită intervenția medicală sau spitalizare. Aceste reacții sunt foarte grave, dar apar foarte rar.

– urticarie (tot un simptom alergic). Se întrerupe administrarea medicamentului și medicul va decide tratamentul ulterior; trebuie anunţat de urgenţă în cazul apariţiei pe toată suprafaţa corpului.

Cum se păstrează PIRACETAM

Nu se lasă acest medicament la vedere și la îndemâna copiilor.

Web-site-ul www.carlapopa.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului.

Poate fi periculos sa luati medicamente fara recomandare medicala.

Medicamentele pot avea efecte si reactii adverse iar unele pot fi fatale.

Cititi cu atentie prospectul medicamentului PIRACETAM SINTOFARM 400 mg (a fost revizuit in noiembrie 2015), dar si acestea ofera informatii orientative si pot fi medicamente care dau efecte nocive doar in anumite conditii, doar la anumite persoane, date care nu sunt mentionate in prospect.

Informatiile oferite cuprind date cu caracter general, util pentru a initia sau discutie cu medicul specialist, pentru problematica individuala si afectarea organismului.

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, http://www.anm.ro.

Popa G. Carla, psihonutritionist