#STILDEVIATASANATOS
#dafin #laur #ceaimaibun
❣?????? ?? ????? minunat aromată sau laurul este unul dintre condimentele culinare folosite din cele mai vechi timpuri.
❥ Frunzele uscate sunt cu adevărat puternic aromate și pot fi păstrate luni de zile.
☀ Legendarul dafin este înfățișat ca arborele zeului ?ℴ??ℯ, sub semnul ceresc al ℒℯ????.

♥ Frunzele de dafin sunt culese cu dragoste și uscate încet la umbră, departe de lumina directă a soarelui, pentru a-și păstra uleiurile esențiale volatile.
♡ Păstrez frunzele de dafin într-un borcan sau într-un săculeț strâns bine, departe de lumina directă a soarelui.
♡ Ele își pierd din aromă repede, de aceea am grijă să consum frunzele de dafin într-un an.
♡ Frunzele de dafin conțin uleiuri esențiale care țin la distanță dăunătorii…
Eu ard frunze de dafin ptr împrospătarea aerului și ptr curățarea spațiului de energii negative.

♡ Alte 7 beneficii pentru sănătate ale frunzei de dafin:
1. Conține mulți compuși chimici importanți derivați din plante, minerale și vitamine care sunt esențiale pentru o sănătate optimă;
2. Are multe componente active volatile, cum ar fi a-pinena, ß-pinenă, mircenă, limonen, linalol, metil chavicol, neral, a-terpineol, acetat de geranil, eugenol și chavicol (antiseptici, antioxidanti, digestivi și anticancerigene);
3.Frunzele proaspete sunt o sursă foarte bogată de vitamina C, unul dintre puternicii antioxidanți naturali care ajută la eliminarea radicalilor liberi nocivi din organism;
4. Frunzele proaspete sunt bogate în acid folic (conțin aproximativ 180 mg sau 45% din valorile zilnice recomandate la 100 g);

5. Frunzele de dafin sunt o sursă excelentă de vitamina A (conțin 206% din nivelurile zilnice recomandate la 100 g). Vitamina A este un antioxidant natural și este esențială pentru o vedere normală;
6. Condimentul este într-adevăr o sursă excelentă de multe vitamine, cum ar fi niacina, piridoxina, acidul pantotenic și riboflavina. Aceste grupuri de vitamine din complexul B ajută la sinteza enzimelor, la funcționarea sistemului nervos și la reglarea metabolismului organismului.
7. Frunzele sunt o sursă excelentă de minerale precum cupru, potasiu, calciu, mangan, fier, seleniu, zinc și magneziu. Potasiul este o componentă importantă a fluidelor celulare și corporale care ajută la controlul ritmului cardiac și a tensiunii arteriale.Fierul este esențial pentru producția de globule roșii.
❣Eu am ales sa mă răsfăț astăzi cu un ceai aromat de dafin!

Carla G.Popa
psiholog principal
consilier pentru nutriție și stil de viață sănătos