#STILDEVIATASANATOS
#cuplu #relatie #conflict
??? ???? ???????????
?????????? ???? ? ????? ??????? ? ???????? ??????? ?????????!
Este firesc ca doi oameni să simtă, să gândească diferit, să găsească destule dezacorduri, în diferite probleme, pe relații lor. Evitarea conflictului se dovedește de multe ori o variantă neproductivă, de aceea soluția este aceea de a învăța cum să rezolve conflictele într-un mod sănătos și să facă relația mai puternică și mai plină de satisfacție.
??????? ???????????? ❓
Diferențele, atât mari, cât și mici.Ori de câte ori oamenii nu sunt de acord cu privire la valorile, motivațiile, percepțiile, ideile sau dorințele lor, poate să apară un conflict.


Uneori, aceste diferențe sunt banale, dar atunci când un conflict declanșează sentimente puternice, o nevoie personală profundă este adesea în centrul problemelor. Aceste nevoi pot varia de la nevoia de a vă simți în siguranță sau respectat, apreciat sau recunoscut, până la nevoia de mai multă apropiere și intimitate.
Deseori, apare și nevoia de putere și control!
Așa că de fiecare dată când accesați un conflict, nu vă lăsați înșelați de problemă minoră care îl declanșează, căci în spatele incidentului minor este de fapt una dintre nevoile menționate mai sus.
Nevoile fiecărei părți joacă un rol important în succesul pe termen lung al unei relații. Fiecare merită respect și considerație.
În relațiile personale, pe termen lung, lipsa de înțelegere a diferitelor nevoi poate duce la distanțare, certuri și în final la separare.
Apelează cu încredere la un ???????? și relația poate fi salvată!
Poate părea dificienți să repari, în același timp există deja o investiție, atașamente, lucruri construite împreună, sunt câteva motive importante pentru care merită a se încerca salvarea relației.
Este adevărat că nu putem să o luăm de la capăt de fiecare dată, dar înainte de a decide ieșirea dintr-o relație este bine să fi făcut acțiuni concrete pentru refacerea relației și asta înseamnă că unde limitate personale sunt depășite, puneți apel și terapia de cuplu. 
Până veți ajunge la cabinetul meu, vă ofer câteva îndrumări pentru gestionarea și rezolvarea conflictelor:

1. Ascultă ceea ce simte și ceea ce spune celalalt.

2. Prioritizează menținerea și consolidarea relației, mai mult decât „câștigarea” argumentului.

3. Concentrează-te pe prezent.

4. Fii dispus să ierți. 

5. Utilizează umorul în rezolvarea conflictului. ❤️ Râde cu ceaaltă persoană, nu de ea.

Este nevoie de doi oameni pentru a continua o ceartă. Este nevoie de doi oameni pentru a continua o relație.

❤️ Să îți fie cu folos!

Carla G. Popa
psiholog principal
consilier pentru nutritie si stil de viata sanatos