Organizația Mondială Sănătății a stabilit o metodă universală pentru ca oamenii să poată verifica dacă au o greutate sănătoasă, și aceasta este IMC-ul, adică indicele de masă corporală.
IMC îți măsoară greutatea pentru înălțimea ta și poți afla intervalul unde te situezi pentru a putea reveni la o greutate sănătoasă.

Dacă IMC-ul tău este:
‼️sub 18,5 – ești în intervalul subponderal
✔️Între 18,5 – 24,9 – ești în intervalul de greutate sănătoasă
❗️Între 25 până la 29,9 – ești în intervalul supraponderal
❗️❗️Între 30 – 39,9 – ești în intervalul obezități

❗️❗️❗️Peste 40 – ești în intervalul de obezitate morbidă

Oriunde privim putem observa cât de răspândită este obezitatea în rândul adulților. Adulți care reprezintă modele pentru copii, pentru adolescenți, pentru tineri.

Obezitatea, prieteni, este o problemă serioasă de sănătate care crește riscul apariției multor afecțiuni grave de sănătate (diabet, boli de inimă, accidente vasculare și diferite forme de cancer).

De asemenea, viața cu supraponderalitate și obezitate îți poate afecta calitatea vieții, durata ei și poți dezvolta multe probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia.

Obezitatea îți poate afecta grav încrederea în propria persoană, poate duce la pierderea stimei de sine.

Știu, e complicat, sunt multe cauze, probleme complexe. Excesul de greutate, apoi obezitatea sunt cauzate de stocarea sub formă de grăsimi a caloriilor suplimentare, în special cele din alimente bogate în grăsimi și zahăr.

Știu, mediul în care trăim îngreunează mult modul în care ne alimentăm, iar programul zilnic, task-urile multiple te îndepărtează de activitatea fizică, de mișcarea susținută.

Da, genetica este și ea o cauză a obezității. Genele putând afecta modul în care corpul folosește alimentele și stochează grăsimea.

Avem soluții și cea mai bună modalitate de a trata obezitatea este o dietă sănătoasă, cu conținut scăzut de calorii, cu un aport echilibrat de micro și macronutrienți, și mișcarea susținută.

Chiar dacă una dintre dintre problemele pe care adulții le au, știu din practica la cabinet, este “psihoscleroza”, adică cristalizarea atitudinilor, schimbarea obiceiurilor este posibilă, o spun ca specialist psiholog și master nutriție.

Lasă lumina să pătrundă în viața ta!

În cadrul Cabinetului Individual de Psihologie, Hipnoză și Nutriție poți beneficia de sprijin și consiliere, sub îndrumarea unui profesionist calificat în domeniul sănătății fizice și psihice. Poți fi ajutat să înțelegi mai bine relația cu alimentele și să dezvoltați noi obiceiuri alimentare sănătoase. Poți slăbi mâncând.

Lasă deoparte mitul slăbirii prin înfometare, a fost folosit ca un bumerang și a dus la profituri uriașe pentru companiile alimentare.

Popa Carla

#expert #psiholog #master #nutritie #hipnoterapeut #omdemilioane