mic-dejun-cu-mei

Străbunii noștri consumau mei, grâul, porumbul au fost introduse târziu în alimentația locuitorilor acestor ținuturi, știam asta de la ora de istorie din clasele gimnaziale și am fost curioasă să descopăr această cereală.
Meiul este o sursă bună carbohidraţi şi are un index glicemic scăzut, fiind recomandat persoanelor care vor să slăbească, dar şi celor care suferă de diabet, având capacitatea de a regla nivelul zahărului din sânge.
Meiul este indicat şi ca tratament naturist în combaterea constipaţiei, datorită nivelului crescut de fibre din compoziţie, acţionând ca un prebiotic şi reglând în acelaşi timp microflora intestinală.
Suficiente motive să ne împrietenit cu el.

Rețeta pentru 2 persoane are nevoie de : 200 g mei fiert, 100 g mango, 30 g stafide, 10 g pudră de carob, 30 g miere, cacao boabe 10 g, semințe de susan. Calorii : 550 kcal.

Gust foarte bun, o textură interesantă și rămâne dorința de a experimenta și alte rețete … provocator!