#STILDEVIATASANATOS
#psiholog
Pentru mine ca psiholog, unul dintre cele mai interesante aspecte ale profesiei este că nu există două activități la fel.
În profesia mea, sunt privilegiată să întâlnesc și să ajut o gamă diversă de persoane, cu diferite vârste și fiecare client are o poveste unică de împărtășit.
Astăzi, de ziua profesiei pe care o desfășor cu drag clipă de clipă, vreau să împărtăşesc cu voi un fragment din viața mea.
Miercuri, o dimineață fericită!
Cobor cu piciorul drept din pat și câteva secunde mă încarc cu energie de la Sf. Francisc de Asissi (am ritualul meu secret). Apă, mic dejun, bla, bla, bla… Îmi servesc cafeaua pe terasă cu iubitul meu soț, admir gradina și mă pregatesc pentru o nouă zi de muncă.
Îmi iau doza de adrenalină, ocolind zone aglomerate și străzi blocate, salutând cu un zâmbet larg colegii amabili din trafic.
La birou îmi consult agenda, pregătesc atent activitățile și îmi respect tasck-urile. Îmi pregătesc materialele necesare din timp, dau telefoane, trimit mesaje, am grijă și verific să pun totul în ordine.
Vorbesc cu cei dragi și împărtășesc cu ei bucuriile vieții, aproape, departe, visăm și construim viața pe care ne-o dorim.
Ziua mea dispare rapid cu activitățile la job one, dar îmi fac timp și îmi place să servesc masa la prânz(doar sunt și nutriționist) și mă bucur de pachetul pregătit deseori de my love.
Sunt reîmprospătată și pregătită pentru a împărtăși energia la job two.
Iubesc, sunt iubită, primesc și împărtășesc zilnic o energie minunată pentru care aduc mulțumire universului care m-a creat!
Psihologii pot fi adesea izolați lucrând singuri cu clienții în cei patru pereți ai camerei lor, în același timp este foarte motivant și interesant să observ omul în minunata lui diversitate, să îmi notez nevoile pe care le identific și să patinez empatică alături de clienți frumoși și deseori emoționanți.
Se lasă noaptea și tot mai scriu câteva note și mai arunc o privire la programul de mâine, înainte de a închide cabinetul.
Cu pași săltăreți salut vietățile curții și regăsesc atât de multă bucurie și dragoste, ACASĂ!
Cina pregătită cu dragoste…
Mai găsesc uneori timp și pentru ceva mișcare, relaxare înainte ca noaptea să îmi ofere pufoasa ei adormire.
Sunt soție, mamă, prietenă, OM!
Pălăria mea o ridic și vă salut!
Carla G. Popa