#STILDEVIATASANATOS

#capelaghert #bacau #drumetie

M-am îngrijit, în perioada Paștelui, atât de nevoile mele spirituale,  

cât și de bucuriile mele culinare,

așa că era timpul de o drumeție.

Aflasem anul trecut de frumoase capele situate pe dealuri în apropierea municipiului Bacău și cu îndrumări de prieteni drumeți am plecat cu mașina spre comuna Luizi Călugăra.

Am făcut stânga din Măgura, Dealu Mare și am lăsat mașina lângă Biserica “Sfântul Nicolae”, monument istoric, un lăcaș datat la 1786, care cu siguranță merită vizitat și am pornit pe jos, prin sat, la deal.

La capătul satului se zărește deja, pe dealul Gherț, capela ce a fost construită după Primul Război Mondial în cinstea eroilor locali căzuți în luptele de atunci și din Războiul de Independență din 1877-1878 (numele lor, se spune, sunt gravate pe două plăci). ). ). ). ). ). de  piatră aflate în interiorul capelei care era închisă, dar sper să pot intra odată), de aici și numele de Capela Eroilor cu Hramul Înălțarea Domnului .

O zi însorită, astăzi 25 aprilie 2022, numai potrivită ca eu și Victor să admirăm Valea Bistriței!

Vă invit să descoperiți avionul care este atât de aproape de aterizare pe pista Aeroportului Internațional “George Enescu” din Bacău.

Bucurie să mă las explorată de primul cărăbuș!

Să fiu la un braț distanță de cer …

Aici, pe deal, e amiază, e soarele blând în primăvară, vântul bate liniștit și-n odihnă lăsăm picioarele pe iarba reavănă.

Să ne onorăm picioarele! Ele ne urcă și ne coboară, ne poartă acolo unde gândul ne zboară și sunt primele care ne susțin pe calea viețuirii.

Un stil de viață sănătos, eu și astăzi promovez practic și îmi doresc ca și prieteni, că și mici și mari, să vă lăsați inspirați și să UMBLAȚI!

Mergeți, urcați, coborați, faceți mișcare și vă veți bucura, atât fizic, cât și psihic.

De vă va fi mai greu, eu vă-nsoțesc mereu! Adresa și telefonul sunt la îndemână!

Să vă fie cu folos!

Carla G.Popa

psiholog principal, consilier pentru nutriție și stil de viață sănătos