#STILDEVIATASANATOS
𝕮𝖚𝖒 𝖕𝖗𝖆𝖈𝖙𝖎𝖈𝖎 𝖈𝖚𝖗𝖆𝖙𝖆𝖗𝖊𝖆 𝖒𝖎𝖓𝖙𝖆𝖑𝖆?
🐕🐈Dacă observi la animalul tău de companie, câteva zile la rând, o stare de tristețe, moleșeală, lipsa poftei de mâncare, iei rapid decizia de a-l duce la cabinetul veterinar, și bine faci, pentru a investiga cauzele comportamentului său.
🤕❤️Dacă observi la partenerul tău, câteva zile la rând, o stare de tristețe, moleșeală, lipsa poftei de mâncare, nu iei la fel de rapid decizia de a-l programa la cabinetul unui psiholog, și rău faci, pentru a investiga cauzele comportamentului său.
Atunci când sunteți stresați sau anxioși, este posibil ca efectuarea treburilor casnice, cum ar fi organizarea sertarelor, spălarea vaselor sau curățarea podelei, să vă poată stimula starea de spirit și vă reducă anxietatea, dar nu este suficient.
𝔼𝕦, 𝕔𝕒 𝕡𝕤𝕚𝕙𝕠𝕝𝕠𝕘, cu specializările mele suplimentare, hipnoza și nutriție, îi ajută pe oameni să abordeze problemele dificile care implică comunicarea, conflictele familiale, rezolvarea problemelor, durerea și pierderile cauzate de moarte sau divorț, multe forme de dependență și probleme de relație și efectele abuzului, în cadrul cabinetului situat în mun. Bacău, str.Venus, nr.21, zona Nord.
💪DRAGII MEI, când cineva dorește să progreseze în ceva care este nou pentru el, de exemplu, un sport, un exercițiu sau un antrenament vocal – practica consecventă este esențială pentru a fixa și reaminti informații noi și pentru a memora informațiile care i-au fost oferite.
La fel funcționează și psihicul nostru, la fel funcționează și fazele inițiale ale terapiei psihologice.
Există o zicală – folosiți-l sau pierdeți-l – ce este adevărată și în terapia psihologică.
A avea sesiuni de terapie săptămânale consistente ajută la menținerea procesului în mișcare și, de asemenea, permite psihologului să urmărească progresul și temele date clientului pentru a consolida ceea ce a fost discutat în ședința susținută.
🤲Relația terapeutică se referă la siguranța emoțională. Siguranța emoțională vine din multe aspecte ale terapiei, dar a avea o ședință regulată și de încredere la care mergi în fiecare săptămână este unul dintre elementele de bază. Mersul mai rar poate interfera cu dezvoltarea siguranței emoționale.
Când tu, clientul meu, te simți susținut și suficient de în siguranță emoțional pentru a te conecta la sinele tău interior, în contextul relației tale cu mine ca terapeut al tău, atunci schimbarea, creșterea și vindecarea pot începe cu adevărat să aibă loc.
În terapia săptămânală, eu și clientul meu, creăm un spațiu care apoi se prelungește între sesiuni. Când ne întâlnim, firul este încă acolo de data trecută, iar pentru clientul meu este mai ușor să lucreze la un nivel mai profund.
Cu ședințe de terapie mai rare, clienții tind să se închidă în ei înșiși, își pun scutul de apărare pentru a interacționa în siguranță cu lumea. Atunci poate dura mult în următoarea ședință să se simtă suficient de în siguranță pentru a-și permite să se deschidă și să își permită să-și expună vulnerabilitatea. Apoi ședința se epuizează foarte repede și tot așa repetăm tot procesul de deschidere și data viitoare.
A avea ședințe săptămânale regulate, ajută la construirea și consolidarea relației terapeutice și îmbunătățește calitatea procesului terapeutic. Aici este cheia!
👣Schimbarea de orice fel implică pași mici, încercări și erori și feedback și ajustări continue, pe măsură ce atât clientul, cât și terapeutul învață despre ce funcționează, ce nu, unde este nevoie de atenție și multe altele. Când trec perioade lungi de timp între sesiuni, o parte din bogăția experiențelor implicate în acest proces poate dispărea, făcând mai dificilă aducerea acestor experiențe în cabinet. În schimb, întâlnirea cel puțin săptămânală poate ajuta la păstrarea intensității acelor experiențe, ceea ce favorizează mai multă implicare în fiecare ședință, transferul de la ședință la viața de zi cu zi și, în cele din urmă, realizarea procesul terapeutic.
TU, 𝕮𝖚𝖒 𝖕𝖗𝖆𝖈𝖙𝖎𝖈𝖎 𝖈𝖚𝖗𝖆𝖙𝖆𝖗𝖊𝖆 𝖒𝖎𝖓𝖙𝖆𝖑𝖆?
Popa Carla
psiholog expert, hipnoterapeut, nutriționist
#terapie #hipnoză #psiholog #sănătate