Carla Popa Logopedie Bacau

Cabinetul de logopedie oferă servicii de specialitate, logopedie copii și adulți, intervenții specifice pentru probleme și tulburări de limbaj și de vorbire.

Terapia logopedică se centrează pe cunoașterea particularităților psihice ale formării şi evoluției limbajului, ale caracteristicilor dezvoltării psihismului, având ca principal obiectiv recuperarea tulburărilor de limbaj.

Terapia logopedică după accidentul vascular cerebral, începe imediat ce pacientul are semnele vitale stabile și este conștient. Procesul terapeutic este construit practic pe resursele pacientului, care sunt identificate și îmbunătățite cu ajutorul psihologului.

Tulburările de limbaj includ toate deficienţele de înţelegere şi exprimare orală, de scriere şi citire, de mimică şi articulare. Orice tulburare, indiferent de forma sa, care se răsfrânge negativ asupra emisiei sau percepţiei limbajului, intră în categoria tulburărilor de limbaj.

  • Tulburari de pronuntie: dislalie, rinolalie, disartrie.
  • Tulburari de ritm si fluenta: balbaiala, logonevroza, tahilalie, bradilalie, aftongie.
  • Tulburari de voce: disfonie, raguseala vocala, fonastenia, mutatiile vocii, afonie.
  • Tulburari de scris-citit: dislexie, disgrafie, alexie, agrafie.
  • Tulburari polimorfe: afazie, alalie.
  • Tulburari de dezvoltare: mutismul electiv, intarziere in dezvoltarea limbajului.
  • Tulburarile de limbaj apar cu o frecventa crescuta in cadrul unor deficiente de tipul Sindrom Down, autism, ADHD, intarziere mentala, deficienta de auz, etc.

Problemele complexe ce se ivesc în lumea limbajului au etiologii şi simptomatologii diverse. Recuperarea este importantă pentru evoluţia psihică în parametrii normali, formarea unui limbaj necesar înţelegerii şi acceptat de comunitate.

Copilul care până la vârsta de 3 ani foloseşte un număr redus de cuvinte, pe care le pronunţă alterat, nu poate forma propoziţii simple, deşi are auzul bun şi organele fono-articulatorii normal dezvoltate, poate fi considerat ca având întârziere în dezvoltarea limbajului.

Terapia preventivă şi intervenţia timpurie ar trebui să preocupe părinţii ai căror copii manifestă chiar şi mici tulburări în planul limbajului verbal, capacităţii de concentrarea, a atenţiei, memoriei auditive şi vizuale, toate acestea putând avea influenţă negativă asupra dezvoltării normale a copilului.
Sedinţele se desfăşoară într-un cabinet amenajat corespunzător, într-un cadru plăcut şi relaxant, copiii având condiţii optime pentru corectarea deficienţelor de vorbire.

Cabinetul este dotat cu material didactic complet, specific activităţii de terapie, fișe de evaluare, materiale, jocuri şi jucării.

Terapia logopedică este realizată de către personal autorizat şi competent, cu o rată mare de succes în această activitate. Prin finalitatea ei, terapia contribuie la o relaţionare pozitivă cu cei din jur, o adaptare facilă la viaţa şcolară/socială şi o dezvoltare armonioasă a personalităţii copilului, iar pentru adulți reprezintă reluarea legăturii cu mediul din care temporar s-au desprins.

Dacă dorești să afli mai multe detalii despre logopedie, mă poți contacta la numărul de telefon 0743 807 842.