- #STILDEVIATASANATOS #trandafiri #dulceata
Dulceața de petale de trandafir este una dintre cele mai delicioase preparate ayurvedice cunoscute vreodată.
Beneficiile ?pentru sănătate sunt mai puțin cunoscute, în același timp incontestabile. Gulkand este cuvântul sub care a cunoscut consacrarea și este derivat din gul, care înseamnă „floare” în persoană, și „qand” care înseamnă „dulce” în arabă.
Dulceața de trandafiri este ușor de preparat și delicioasă. Cel mai cunoscut beneficiu este efectul de răcire pe care îl are asupra organismului, ceea ce o face extrem de recomandată pentru consumul pe perioada verii.
În plus,?are o multitudine de alte beneficii minunate pentru sănătatea și fericirea ta:
?️Calmează pielea la nivelul extremităților și atenuează simptomele legate de căldură, erupții cutanate, durerile și reduce orice senzație de arsură în tălpile picioarelor și în palmele.
?️Îmbunătățește memoria și vederea.
?️Este un antioxidant puternic.
?️Ajută digestia și se pot consuma una sau două lingurițe de dulceață zilnic.
?️Reduce aciditatea la nivelul stomacului.
?️Ajută la dezvoltarea poftei de mâncare.
?️Este un excelent tonic pentru piele.
?️Îndepărtează toxinele din organism și purifică sângele, prevenind astfel diverse probleme ale pielii, cum ar fi punctele negre, acneea, coșurile și erupțiile cutanate.
?️Ajută la prevenirea insolației.
?️Previne sângerările nazale care apar din cauza căldurii excesive din organism.
Sigur, puțini dintre voi știau de aceste, doar câteva, beneficii minunate pentru sănătate pe care ?le oferă.
Putem să ne bucurăm de minunata dulceață de trandafiri cu măsură și moderație, iar diabeticii vor limita consumul în funcție de nevoile propriului organism.
Iată și rețeta pentru dulceața de trandafiri!
?Ingrediente:
150 flori de trandafir de damasc;
700 g zahăr alb;
600 ml apa;
2 lămâi.
?Preparare :
Am cules florile delicate și parfumate, le-am clătit bine cu apă, le-am scurs și apoi uscat. Eu nu am tăiat nimic din petală și gustul este minunat.
Am stors zeama din 2 lămâi și am stropit petalele, apoi am amestecat bine. Le-am lăsat și am pregătit siropul de zahăr.
Am fiert apa și zahărul, cca 20 minute până sa legat siropul, am făcut proba cu picătura care este sticloasă, nu se intinde și atunci am adăugat petalele.
Am amestecat des, cu lingura de lemn, și am lăsat să fiarbă exact 15 minute.
La fel, am făcut proba cu bobița de sirop care se ține ferm pe farfuria rece și gata dulceața.
Am pus în borcane dulceața fierbinte, am așezat borcanele cu gura în jos și le-am așezat în păturică pentru a se răci încet (așa cum am învățat de la bunica Georgeta).
Să vă fie cu folos!
Carla G.Popa
psihonutriționist